Nahrazujte bílý cukr zdravějším třtinovým

Slazení bílým řepným cukrem způsobuje zvýšení hladiny krevního cukru v krvi, což nebývá pro náš organismus zcela zdravé. Ne nadarmo se bílému cukru přezdívá „bílý jed“. Jde o to, že tento cukr prochází procesem rafinace a prakticky veškeré výživné látky a vitamíny, které by mohl obsahovat, se tímto procesem vytrácejí a my jen pak do sytosti pořádáme jen prázdné kalorie. Maminky, které nastavily svou mysl na zdravou výživu, prakticky bílý cukr přestaly používat, protože dbají na zdravé zoubky svých dětí a hlavně na jejich zdraví. Protože prázdné kalorie pořádané ve větší míře a bez náležitého pohybu způsobují přibírání na váze. A jestliže dopustíme, aby naše dítě získalo od mala závislost na sladkém, což nebývá až tak těžké díky babičkám a dědečkům a jejich odměňování sladkostmi a nezbytnou čokoládou, pak jsme na začátku konce.

hnědý cukr

Když už musíte, nahrazujte bílý nezdravý cukr alespoň třtinovým hnědým cukrem, který právě procesem rafinace neprochází a zůstávají v něm tím pádem i látky dobré pro nás organismus. Řekněme si upřímně – slaná ranní kaše je také dobrá, ale sladká kaše jemně oslazená třtinovým cukrem Nakliceno chutná mnohem lépe a přinese nám více energie do následujícího dne. Protože cukr energii prostě poskytuje. Není sice dietní, ale má vyšší sladivost, takže ho použijete méně.

třtinový cukr

A hnědý bio třtinový cukr je nejvhodnějším konkurentem k bílému slazení. A to proto, že obsahuje stopové a minerální prvky, které v bílém prostě nenajdete, i kdybyste se rozkrájeli. „Hnědé slazení“ je prostě zdravější a výživnější a sladit můžete cokoliv vás zrovna napadne. Oslaďte si s ním kávu, čaj, groček, v zimě horkého svařáčka anebo ranní kaše, pudinky, použijte ho při přípravě sladkých těst do buchet, koláčů i do vánočky anebo do raw dezertů. Může vás hřát vědomí, že jste přispěli alespoň kousíčkem ke svému zdraví i ke zdraví vaší rodiny.